READY FOR THE FUTURE!

Bij Dutsch Workwear zijn we klaar voor de toekomst en geloven we in duurzame producten en circulariteit waar mogelijk!

Hieronder kun je vinden wat wij doen en belangrijk vinden!

Use of materials

Belangrijk aspect is al aan de voorkant. Wat verkoop je als bedrijf aan de klant. Wij stimuleren de verkoop van organische en gerecyclede materialen. Denk hierbij aan organic cotton of recycled PET polyester. Dit controleren wij d.m.v. certificaten zoals OEKO-TEX, Amfori of GOTS.

Materials

Organic Cotton

Organisch katoen wordt op een andere manier geproduceerd, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en hierbij wordt de katoen met de hand geplukt.
Het klinkt natuurlijk erg mooi dat er geen chemische middelen meer gebruikt worden, dat is het ook zeker, maar voor boeren is dit helaas geen aantrekkelijke oplossing. Zonder chemische middelen gaat de groei van de katoenplanten een stuk langzamer. Er kan dus minder katoen worden geproduceerd in dezelfde tijd.

Materials

Recycled PET

Gerecycled polyester is polyester dat opnieuw gebruikt wordt. Dat gebeurt als volgt: van stukken polyester worden ‘bolletjes’ gemaakt en daarvan worden kleine pellets gemaakt. De pellets worden afgebroken tot polymeren en daar worden ‘polyester chips’ van gemaakt. Die kunnen dan weer gesmolten worden en geweven tot vezels om en nieuwe polyester stof van te maken. Het voordeel van gerecycled polyester is dat er geen nieuwe polyester (gemaakt van aardolie) gemaakt wordt waarbij grondstoffen en energie verbruikt worden en uitstoot plaats vindt. Daarnaast wordt de afvalberg verkleind en/of de oceanen schoner. 

Recycling

Na het leveren van de bedrijfskleding, vinden wij ook dat wij de verantwoordelijkheid op het weer te recyclen. Dit doen we door bij onze klanten de kleding weer terug te halen om het vervolgens te recyclen. Maar wat is dat recyclen nou eigenlijk precies?

Recycling

100% Katoen

Wanneer een product van 100% katoen geproduceerd is, kunnen we dit weer shredderen en verwerken zodat er pulp overblijft. Deze pulp kan weer omgezet worden in garen en van deze garen kunnen dan weer nieuwe producten worden geproduceerd!

Recycling

100% Polyester

Producten van 100% polyester kunnen weer omgesmolten naar plastic. Dit proces begint met het shredderen en klein maken van de vezels. Daarna worden deze verhit en omgezet naar kleine pellets. Van deze pellets kan van alles gedaan worden. Ook hier kunnen we weer nieuwe kleding van maken. Maar ook nieuwe PET flessen bijvoorbeeld!

Recycling

Blends

Alle producten die "geblend" zijn worden gebruikt als afvalstof of vulmateriaal. Denk hierbij aan vulling voor dempmateriaal. Of bijvoorbeeld in een bokszak! Alle afvalstoffen die overblijven worden ook weer gebruikt voor isolatiematerialen.

Hergebruik

Na het recyclen van de kleding, willen we natuurlijk het weer opnieuw gebruiken zodat het cirkeltje rond is. Om deze closed loop te creeëren werken wij samen met verschillende partijen die dit mogelijk maken. Check hieronder onze circulaire producten: